ایمپلنت دندان برای چه افرادی ممنوع است؟
شما اینجا هستید : خانه » مقالات » پروتز » ایمپلنت » ایمپلنت دندان برای چه افرادی ممنوع است؟
ایمپلنت دندان و یا اصطلاحا کاشت دندانی یکی از روش های پرطرفدا، تضمینی و دائمی به منظور جایگزین کردن دندان های از دست رفته در متقاضیان به شمار می آید. ایمپلنت دندان توسط متخصص ایمپلنتولوژیست انجام شده و علاوه بر تاثیر بسیار زیاد به منظور اصطلاح طرح لبخند و زیبایی ظاهری صورت، از جمله روش های درمانی موثر جهت کاهش ریسک ابتلا به تحلیل رفتگی لثه و مشکلات دیگر دهان و دندان به شمار میآید.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت و یا کاشت دندانی به جایگزین کردن دندان های از دست رفته به دلایل مختلف توسط یک پایه فلزی پیچی شکل و پروتزهای دندانی گفته می شود که به دو روش ایمپلنت تک مرحله ای و دو مرحله ای، بسته به وضعیت دهان و دندان متقاضی انجام شده و معمولا نتایج قطعی برای رضایت بخشی را به دنبال خواهد داشت.
موارد استفاده از درمان ایمپلنت دندانی
- اصلاح طرح لبخند
- پیشگیری از تحلیل رفتگی لثه
- بهبود وضعیت گوارشی و افزایش قدرت جویدن
- بهبود مشکلات تلفظی
- پیشگیری از بد شکلی و ناهنجاریهای استخوانی فکی
- پیشگیری از برهم خوردن توازن جاگیری دندان ها
همچنین بخوانید: کاشت دندان به چند روش ممکن است؟
ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
یکی از سوالات رایج متقاضیان انجام ایمپلنت و کاشت های دندانی، مناسب بودن و میزان رضایت بخشی از انجام این اقدام، با اهداف درمانی و زیبایی است. موارد منع انجام ایمپلنت در بسیاری از متقاضیان با شرایط ویژه، اهمیت بسیار زیادی داشته و از مهمترین باید و نباید های این روش درمانی و زیبایی به شمار می آید. متاسفانه ایمپلنت دندان با وجود محبوبیت فراوان و نتایج رضایت بخش به منظور جایگزین کردن دندان های از دست رفته، برای تمامی متقاضیان مناسب نبوده و در بسیاری از شرایط، امکان انجام این درمان وجود نخواهد داشت. موارد منع اقدام به ایمپلنت به شرح زیر است:
-ایمپلنت برای افراد سیگاری
معمولا یکی از سوالات و دغدغه های رایج رایج در خصوص اقدام به ایمپلنت، رابطه این درمان با مصرف سیگار در افراد متقاضی است. مصرف دخانیات از جمله سیگار و قلیان، یکی از موارد بسیار مهم به منظور کاهش سرعت روند بهبودی و افزایش ریسک ابتلا به عفونت های پس از ایمپلنت به شمار می آید. باید توجه داشت که انجام ایمپلنت دندان در افراد سیگاری که قادر به ترک دخانیات بوده و یا در کنار و کاهش مصرف سیگار، بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می دهند، رعایت بسیاری از اصول پزشکی و دندانپزشکی و محدودیت های خاص امکان پذیر خواهد بود.
اما توصیه اصلی و موارد منع انجام ایمپلنت متوجه افرادی است که افراط بسیار زیاد در مصرف دخانیات به ویژه سیگار داشته و به بهداشت دهان و دندان خود بی اعتنا هستند. مصرف مداوم و بیش از حد سیگار و قلیان، ریسک ابتلا به عفونت های پریودنتال، ریزش و تخریب بافت استخوان فک و خونریزی های پس از جراحی را افزایش داده و مشکلات فراوانی را در افراد ایجاد خواهد نمود.
همچنین بخوانید: ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
-ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی
یکی از مهمترین موارد منع اقدام به ایمپلنت دندان، در افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده و یا مراحل پیشرفته از این بیماری است. متاسفانه افراد مبتلا به دیابت، در سرعت بهبود زخم و شکاف های لثه به منظور جایگزین کردن پایه های ایمپلنت دچار مشکل بوده و از ریسک بسیار بالایی در ابتلا به عفونت ها، خونریزی ها و زخم های دندانی برخوردار خواهند بود.
-ایمپلنت برای افراد مبتلا به تحلیل لثه
یکی دیگر از مهمترین موارد منع اقدام به ایمپلنت و کاشت دندان، ابتلا به تحلیل رفتگی لثه به دلایل مختلف از جمله مشکلات ژنتیکی، مصرف برخی از داروها، پوکی استخوان و اقدام دیر هنگام به منظور جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. متاسفانه بافت تحلیل رفته و فاقد استحکام لثه در این افراد، مانع از انجام کاشت پایه های اصلی ایمپلنت در استخوان فک شده و ریسک ابتلا به مشکلات بعدی را افزایش خواهد داد.
-ایمپلنت برای بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی
یکی دیگر از موارد قابل توجه و بسیار مهم در منع اقدام به ایمپلنت دندان مربوط به افراد مبتلا به بیماری های نقص سیستم ایمنی مانند ایدز و بیماری های اتوایمیون (خود ایمنی) است. این افراد به هیچ عنوان امکان انجام ایمپلنت را نداشته و از موارد منع اصلی کاشت دندان به شمار می آیند.
-ایمپلنت برای بیماران سرطانی
ابتلا به سرطان در مراحل اولیه و انجام اقداماتی از جمله شیمی درمانی و پرتو درمانی، از دیگر موارد منع اقدام ایمپلنت دندان برای متقاضیان بوده و تاثیرات جانبی نامطلوبی به دنبال خواهد داشت. توصیه می شود به منظور اقدام به ایمپلنت های دندانی، موارد ممنوعه آگاه بوده و مشکلات خود را با دندانپزشک متخصص در میان بگذارید.