جاهای دیدنی استانبول
استانبول یکی از شهرهای معروف در کشور ترکیه است. این شهر که گفته می شود، یک پل میان دو قاره اروپا و آسیا است، دارای تاریخی بسیار غنی بوده و امروزه به آرامی در حال تبدیل شدن به یکی از شهرهای برتر، برای بازدیدهای توریستی در میان کشورهای آسیایی و اروپایی است. البته محبوبیت این شهر تنها برای گردشگری نیست و هر ساله افراد خارجی بسیار زیادی هستند که برای دریافت اقامت ترکیه و زندگی در این شهر تلاش می کنند. در ادامه این مطلب، چند مورد از مکان های بسیار دیدنی و جذاب در استانبول نام برده شده اند.
مسجد ایاصوفیه
مسجد ایاصوفیه در ابتدا یک کلیسا بود که بعد از چند سال به مسجد تبدیل شد و پس از آن نیز، به عنوان یک موزه از آن استفاده شد. اگرچه که ممکن است این محل فاقد برخی از آثار و المان هایی باشند که ما امروزه در موزه های مدرن مشاهده می کنیم، اما طراحی داخلی این مسجد به همراه ستون ها و نمای داخلی و خارجی این مکان، به سادگی می توانند توجه هر شخصی را به خودشان جلب کنند.
شاید که رنگ آبی زیاد در طراحی این مسجد به کار نرفته باشد، اما باید بدانید که در قدیم، نقش و نگارهای آبی رنگ نسبتا زیادی در بنای این مسجد وجود داشته است.
این مسجد جزو مسجدهای برتر استانبول است و دلیل آن هم، معماری جذابی است که این بنا از همان ابتدای ساختش تا به حال در خود داشته است و به همین خاطر، شهرت زیادی هم به دست آورده است.
به دلیل ساخته شدن این مسجد توسط سلطان احمد عثمانی و علاقه زیادی که او به این بنا داشت، پس از مرگش این مسجد به خاطر او مسجد سلطان احمد نامیده شد؛ وی پس از مرگش در همین مسجد دفن شد.
کاخ توپکاپی
رستوران اولوس ۲۹ در سال ۱۹۹۳ افتتاح شد. در تراس های این رستوران می توان در حین غذا خوردن، بسفر و همین طور پل های استانبول را مشاهده کرد. رستوران اولوس بیشتر تمرکز خود را بر روی طبخ غذا با روش های سنتی پخت و پز ترکی گذاشته است تا غذاهای محلی لذیذ و با کیفیتی را به مشتریان خود ارائه دهد؛ البته تمام تمرکز این رستوران بر روی غذاها و خوراکی های سنتی ترکیه نیست. رستوران اولوس غذاها و خوراکی های مدرنی و بین المللی مانند گوشت خشک، بستنی، سوشی و همین طور پاستا را نیز، در غذاهای کلاسیک ترکی سرو می کند.
حمام خرم سلطان
حمام خرم سلطان، چندین سال قبل و در مکانی به نام فاتح که یکی از مناطق بسیار معروف و مشهور ترکیه است ساخته شد. این حمام از زمان ساخته شدنش در قرن ۱۶ تا به حال، یکی از مکان های زیبای ترکیه از لحاظ معماری بوده است. مکان ساخته شدن این حمام تاریخی، جایی در میان مسجد آبی و مسجد ایاصوفیه که دو تا از دیدنی ترین مکان های استانبول هستند، می باشد.
برج گالاتا
یکی از مکان های با ارزش و دیدنی که هم افراد محلی و هم توریستان را به وجد می آورد، برج گالاتا است. در واقع به طور قطع می توان گفت که برج گالاتا یکی از دیدنی ترین مکان های استانبول است که هر فردی باید حداقل یک بار در طول عمرش آن را ببیند. این برج بلند و با شکوه، به نوعی یکی از نمادهای شهر استانبول به شما می رود. این برج خوش ساخت ۶۳ متری، در قرن ۱۴ و توسط کلنی جنوسی ساخته شد. در ابتدا این برج به عنوان یک دیوار دفاعی به حساب می آمد و هدف از ساخت آن نیز، همین بود. برج گالاتا در ابتدا به برج مسیح معروف بود. جنوسی ها در زمان ساخته شدن برج گالاتا با بیزانس تجارت می کردند و از همین برج برای نگهبانی و دیده بانی شاخ طلایی استفاده می شد.
موزه باستان شناسی استانبول
این موزه باستان شناسی معروف، اشیاء باستانی مختلفی را در داخل خود به نمایش گذاشته است. این موزه حاوی چند ساختمان متفاوت و بخش های زیادی است که می توان در آن ها اشیاء باستانی مربوط به دوره های مختلفی از این کشور عظیم و حتی گاهی اشیائی مربوط به فرهنگ های دیگر در آن ها وجود دارد.
البته تمام چیزهای جذاب این موزه به بخش های داخلی آن خلاصه نمی شود و محوطه های اطراف این موزه نیز، دارای محوطه های طبیعی و سرسبز جذاب است که می تواند برای قدم زدن های طولانی مناسب باشد.
موزه هنرهای ترکی و اسلامی استانبول
موزه هنرهای ترکی و اسلامی استانبول در کاخ ابراهیم پاشا و در یکی از محله های مشهور و معروف شهر استانبول یعنی محله سلطان احمد واقع شده است. یکی از دیدنی ترین و محبوب ترین بخش های این موزه هنری بزرگ، بخش فرش های آن است. از نظر بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان این حرفه، فرش های گردآوری شده در این موزه، چند مورد از بهترین فرش ها در صنعت نساجی هستند.
البته این موزه بخش های دیدنی و زیبای دیگری هم دارد. نمایشگاه های سنگ فرش، سرامیک، خوشنویسی و حکاکی از دیگر بخش های زیبا و هنری هستند که می تواند نظر دوست داران و علاقه مندان به هنر را به خود جلب کنند.
اما بخش فرش این موزه ها، از سایر بخش ها معروف تر است و به همین دلیل بود که برای مدت های زیادی، این موزه بیشتر با عنوان موزه فرش شناخته می شد. یکی دیگر از جالب ترین بخش های این موزه، بخش هنرهای سنگی است.
مسجد سلیمانیه
تاریخ این مسجد با شکوه به دوره حکومت امپراتوری عثمانی بر می گردد. می توان به جرات ادعا کرد که این بنا فوق العاده، یکی از دلایلی است که سالانه گردشگران زیادی از کشورهای مختلف به این شهر می آیند.
این مسجد بزرگ و مهم در ابتدا به دستور سلطان سلیمان یکم ساخته شد. محل قرار گیری این مسجد در بالای یک تپه است و به سبب همین امر شما می توانید از طریق آن یک منظره کم یاب و دیدنی را تماشا کنید؛ در واقع می توان از بالای این مسجد دریاهای اطراف استانبول و همین طور نقطه اتصال دو قاره بزرگ آسیا و اروپا را مشاهده کرد.
کلیسای چورا
کلیسای چورا که با نام کاریه هم معروف است، یکی از دلایل محبوبیت این کلیسا، معماری حرفه ای و زیبای این بنا است که مورد تحسین عده بسیار زیادی از کارشناسان قرار گرفته است. این کلیسا همراه با چند مورد از بناهای مشهور دیگر به بناهای نمادین شهر استانبول تبدیل شده است. این کلیسا از زمان ساخته شدنش تا به الان با مشکلات زیادی مواجه شده است که یکی از آن ها، یک زلزله بود که این کلیسا را به یک مکان مخروبه و متروکه تبدیل کرد.
مخزن باسیلیکا
آب انبار باسیلیکا یکی از قدیمی ترین سازه های ترکیه است. محل قرارگیری این بنای قدیمی و خوش ساخت در کنار مسجد ایاصوفیه است. باسیلیکا به معنی کلیسای کاتولیک است و دلیل این نام گذاری به زمان های خیلی دور بر می گردد. این بنا در قدیم یک کلیسا کاتولیک بزرگ بود که افراد زیادی به آن رفت و آمد می کردند. این بنا شامل ۳۳۶ ستون عظیم الجثه می باشد. سبک های طراحی این ستون ها متفاوت است و به همین دلیل می توان گفت که این آب انبار زیبایی های خاص خود را دارد.
خیابان استقلال
این خیابان نیز، مانند سایر موارد این لیست، یکی از خیابان های قدیمی و با قدمت ترکیه است. این خیابان یکی از خیابان اصلی و در بهترین جای شهر است که بسیاری از مکان های مهم و همین طور جاذبه های توریستی زیادی را در خود جای داده است. به طور میانگین روزانه ۳ میلیون نفر در این خیابان رفت و آمد می کنند. همچنین بسیاری از افراد خارجی که سعی در خرید ملک در استانبول دارند، مایل به خرید خانه ای در نزدیکی این خیابان هستند. در این خیابان تعداد زیادی پاساژ، کافه، مرکز خرید و … وجود دارد؛ به همین دلیل می توان گفت که امکان ندارد در این خیابان چیزی که به دنبالش هستید را پیدا نکنید.
دیوارهای قسطنطنیه
دیوارهای قسطنطنیه، مجموعه ای از دیوارهای دفاعی هستند که در دوران حکومت کنستانتین، نگهبانان با استفاده از آن شهر را زیر نظر داشتند. طول این دیوار بزرگ و مقاوم حدودا ۲۲٫۵ کیلومتر است و از چند دژ نظامی، سنگر و برج تشکیل شده است. به دلیل کاربرد دفاعی که این دیوار داشت، آن را طوری ساختند که اطراف شهر را محاصره می کرد. این دیوار یکی از قدرتمندترین ابزارهای دفاعی کنستانتین، در دوران حکومتش بود.
پارک گلخانه
این برج زیبا یکی از نمادهای مشهور استانبول است. برج میدن در تقاطع بسفر، در جایی که هر دو قاره اروپا و آسیا با هم مرتبط می شوند ساخته شده است. تاریخ این برج به ۲۵۰۰ سال پیش بر می گردد و درباره آن داستان ها و افسانه های بسیار زیادی وجود دارد. هم اکنون این برج به عنوان یک کافه و رستوران فعالیت می کند و انواع قرارهای کاری و تجاری، عاشقانه و یا حتی جشن های عروسی هم در این مکان برگذار می شوند. صبحانه های خوش مزه و ناهارها و شام های بین المللی و مدرنی که برج میدن برای شما سرو می کند، لذت های فراوانی را به شما هدیه خواهد داد و اوقات خوشی را برای شما و همراهانتان فراهم خواهد کرد. یکی دیگر از خصوصیاتی که این مکان را جذاب کرده است، موسیقی زنده و همین طور نمای زیبایی است که این برج از منطقه بسفر به مشتریان خود نشان می دهد.
کاخ دولماباغچه
کاخ دولماباغچه یکی از کاخ های معروف و بزرگ استانبول است. این کاخ بزرگ مساحتی به حدود ۴۵ هزار متر مربع دارد؛ این مکان که هم اکنون یکی از مکان های گردشگری مشهور شهر استانبول است، در گذشته یکی از مراکز مهم سلطنتی امپراتوری عثمانی بود. این کاخ بزرگ، دارای زیباترین معماری های داخلی و خارجی است؛ علت این زیبایی، ساخته شدن این کاخ به دست بهترین معماران ارشد دربار عثمانی بود.
ساختمان کاخ دولماباغچه شامل ۲۸۵ اتاق مختلف و همین طور ۴۳ سرسرا گسترده و وسیع است. در واقع این کاخ یکی از جذاب ترین جاذبه های توریستی است، چرا که چیزهای زیادی درباره آن وجود دارد که می توانید یاد بگیرید اما زیباترین بخش این کاخ، چلچراغ های بزرگ و نورانی آن هستند که وزن و اندازه فوق العاده بالایی دارند.
مسجد اورتاکوی
مسجد اورتاکوی یکی دیگر از دیدنی های شهر استانبول است که به خصوص برای دوست داران و علاقه مندان به هنر معماری، می توان بسیار جذاب و سرگرم کننده باشد. از آنجایی که مسجد اورتاکوی در ابتدا به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شده بود، اوایل بنا شدنش به مسجد عبدالمجید معروف بود.