دندانپزشک اطفال چه کمکی به شما می کند؟
بهترین دندانپزشک اطفال
دندانپزشک اطفال مجموعه ای از انتخابهای درمانی را به منظور مراقبت از دندانها، لثه و دهان کودک شما به شما پیشنهاد می کند. زمانی که پزشک کودک شما پیشنهاد می کند که کودکتان یک معاینه دندانپزشکی داشته باشد، می توانید مطمئن باشید که متخصص دندانپزشک اطفال بهترین مراقبت ممکن را ارائه می دهد.
جستجوی دندانپزشک اطفال خوب
برای پیدا کردن یک دندانپزشک اطفال خوب، مطمئنا شما نیز مانند بسیاری از والدین نمی دانید باید چه مشخصه هایی را مد نظر قرار دهید. به همین علت است که به شما توصیه می کنیم در نخستین مراجعه کودک به دندانپزشک (به غیر از موارد اورژانسی)، از متخصص دندانپزشک بخواهید که تنها چکاپ و معاینه معمول را انجام دهد و اقدام دیگری صورت نگیرد. بدین طریق شما قادر خواهید بود به ارزیابی رفتار و نحوه تعامل دندانپزشک با کودک بپردازید.
برای یافتن دندانپزشک کودک مناسب، دوستان و خانواده تان می توانند کاندیدای خوبی باشند. کافیست از آنان بخواهید تجارب و پیشنهاداتی که در این زمینه دارند را به شما عرضه کنند و اگر پزشکی با این نوع تخصص را می شناسند، به شما معرفی کنند.
علاوه بر اینها، شما می توانید با جستجو در اینترنت و مراجعه به وب سایتهای مرجع، لیست متخصصین دندانپزشک کودکان که به محل مورد نظرتان نزدیک هستند را به راحتی پیدا کنید. در ادامه با مراجعه به رزومه پزشک مربوطه، اطمینان حاصل خواهید کرد که دندانپزشکی که در نظر گرفتهاید، دوره تخصصی دندانپزشکی اطفال را گذرانده یا خیر.
در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با سه خصوصیت بارزی که بهترین دندانپزشکان اطفال از آنها برخوردارند، آشنا نماییم.
فضا و محیط مناسب کودکان
با بررسی فضا و محیط یک کلینیک دندانپزشکی مناسب کودکان، متوجه خواهید شد که به دندانپزشک خوبی مراجعه نموده اید یا خیر؛ برای نمونه یک مطب دندانپزشکی مختص اطفال دارای مشخصه هایی از قبیل رنگ آمیزی شاد محیط، امکانات و سرگرمی های مناسب کودکان می باشد.
همچنین وسایل و تجهیزاتی که در دندانپزشکی اطفال مورد استفاده قرار می گیرد، دارای تفاوت های بارزی با نمونه بزرگسال آن می باشد. این تجهیزات از لحاظ مقیاس و ابعاد، دارای اندازه ای کوچکتر از تجهیزات معمول مورد استفاده در کلینیک های دندانپزشکی می باشد، پس در حین مراجعه به مطب، در نظر داشته باشید که حتما تجهیزات دندانپزشکی ویژه کودکان مورد استفاده قرار بگیرد.
رفتار دندانپزشک کودک و همکاران او
یکی دیگر از ویژگی های دندانپزشک کودک خوب، تعامل مناسب وی با کودکان است. با زیر نظر گرفتن رفتار دندانپزشک با کودک خود در اولین ملاقات، متوجه این موضوع خواهید شد. مسلم است دندانپزشکی که به سلامت دهان و دندان مراجعین خود اهمیت می دهد، برخورد محترمانه و گرمی داشته و با صبر و حوصله کافی پاسخگوی پرسش های والدین خواهد بود. این مورد شامل حال کارکنان و منشی مطب نیز می شود.
یک دندانپزشک حرفه ای، در عین ملاطفت و انجام اقدامات درمانی، به میزان کافی برای کودک شما وقت می گذارد تا نکات مهمی همچون نحوه صحیح مسواک زدن، که در حفظ سلامت دهان بسیار تاثیر گذارند، را آموزش دهد.
واکنش دندانپزشک در مقابل بدخلقی کودکان
ترس از دندانپزشکی در بین اطفال و کودکان چندان هم موضوعی غیر معمول نیست، کما اینکه بعضی از کودکان به هنگام مراجعه به دندانپزشک، مضطرب شده و به همین دلیل رفتار نامناسبی از خود بروز می دهند. فاکتور های مختلفی سبب شکل گیری این ترس و اضطراب می شود که رفتار والدین از جمله موثرترین این فاکتور ها در ایجاد استرس و نگرانی در کودک می باشد.
در این شرایط است که یک دندانپزشک کودک خوب، نقش کلیدی خویش را ایفا خواهد کرد؛ بدین صورت که با بکارگیری روشهایی خلاقانه و مناسب، اقدام به آرام کردن کودک می نماید. جالب است بدانید که یکی از الزامات دریافت تخصص در زمینه دندانپزشکی اطفال، آموزش در رابطه با نحوه برخورد و تعامل با کودکان است. این آموزش ها به دندانپزشک کمک می کند تا در موارد لازم با بکارگیری این آموزش ها به راحتی بتوانند اضطراب و ترس کودکان را برطرف نمایند.
بهداشت دهان و دندان کودکان از نظر دندانپزشک اطفال
واقعیت این است که یک بخش عمده در بهداشت کودکان و مراقبت از کودک، بهداشت دهان و دندان کودکان است. متاسفانه بسیاری از والدین به دلیل اینکه گمان می کنند دندانهای کودکشان شیری است و موقتی است، به آن توجه کمتری می کنند ولی غافلند از اینکه این دندانهاست که به کودک کمک میکند که درست تغذیه کند، به صحبت کردن و لهجه و فونتیک او کمک میکند و از همه جالبتر این که فضا را برای دندانهای دایمی نگه میدارد.
حتمااصولی که دندانپزشک کودکان برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان توصیه می کنند را رعایت کنید. از بهداشت دهان و دندان کودک و همچنین تغذیه فرزند خود غافل نشوید.
شما عزیزان میتوانید جهت دریافت مشاوره با متخصصین ما از طریق شمارههای 26710760– 66520980 تماس حاصل نموده و یا از طریق تلگرامسیمادنت سوالات خود را مطرح نمایید.
دندان درآوردن کودک
از اهمیت دندان شیری و مراقبت از کودکان گفتیم، اما از زمان رویش دندانهای شیری و دندان درآوردن کودکان نه. دندانهای شیری تقریبا از 4 تا 18 ماهگی میرویند و معمولا تا 2 تا 3 سالگی سری بیست تایی آنها تکمیل میشود. از روزی که اولین دندان کودک میروید، وظیفه والدین جهت حفاظت از دندانها در مقابل پوسیدگی آغاز میشود.
از همین زمان است که حتی المقدور باید از شیر دادن شبانه به کودکمان پرهیز کنیم. دندانهای او را بعد از هر وعده شیر خوردن بشوییم و اورا با دندانپزشک اطفال آشنا کنیم.
از طرفی خود دندان در اوردن کودک، به تنهایی میتواند برای والدین بسیار آزاردهنده باشد. چرا که کودک در حین رویش دندان، درد و التهاب زیادی را از سر می گذراند. التهاب لثه روی دندان در حال رویش، کودک را بی تاب میکند وگاهی منجر به بی حالی و حتی تب در نوزادان میشود. معمولا به والدین توصیه میکنیم که طی مراحل دندان درآوردن کودک ، اسباب بازی های بی خطری را در دسترس کودکان قرار دهند تا کودک ، محل رویش دندان را با آن ماساژ دهد و به این ترتیب بتواند لثه در حال خارش خود را آرام کند. گاهی نیاز به استفاده از شربت استامینوفن و یکسری تداخلات دارویی جهت برطرف کردن تب ناشی از دندان درآوردن کودک و بی حالی او ، البته تحت نظر دندانپزشک کودک ، وجود دارد.
قطره آهن برای کودکان
متاسفانه کم خونی کودکان در کشور ما بسیار شایع است و عنصر آهن یک بخش عمده هموگلوبولین خون را تشکیل می دهد. و همین بخش آهن هموگلوبولین است که مسوول رساندن اکسیژن به بافتها و دور کردن دی اکسید کربن از آنهاست. بنابراین اگر مکمل آهن توسط پزشک کودکتان تجویز شد به هیچ عنوان از مصرف آن برای کودکتان سر باز نزنید.
نکته مهم این است که چون بچه ها توانایی خوردن قرص را ندارند ، مکمل آهن به صورت مایع و به شکل قطره آهن برای آنها تجویز می شود. رگ قطره آهن ، قرمز قهوه ای هست و این رنگ میتواند روی دندان بچه ها و گاهی حتی لثه های آنها رنگدانه ایجاد کند.توجه کنید که گفتیم رنگدانه ناشی از قطره آهن کودک است که دندانهای کودک را سیاه می کند. پس این تغییر رنگ، پوسیدگی نیست و بعد از قطع قطره آهن برطرف میشود.
چه کنیم که قطره آهن کودک تاثیر کمتری در تغییر رنگ دندان کودک بگذارد؟
قطره آهن کودک را با آب پرتقال یا آب رقیق کنید. البته آب پرتقال بدلیل دارا بودن ویتامین c، جذب آهن راهم بالاتر می برد.
دندانهای کودک را بلافاصله بعد از مصرف قطره با یک تنظیف آغشته با کمی جوش شیرین تمیز کنید.
قطره آهن را ته دهان کودک بچکانید تا حتی المقدور آن را در دهان نگه ندارد.