سئو تولید محتوا

درین بلاگ به تولید محتوا و بک لیک می پردازیم

سئو تولید محتوا

درین بلاگ به تولید محتوا و بک لیک می پردازیم

درین بلاگ به تولید محتوا و بک لیک می پردازیم

سقف کلالیت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

دوشنبه, ۶ آذر ۱۴۰۲، ۰۴:۵۶ ب.ظ

سازه های ساختمانی پیش ساخته، در طی سال های اخیر مورد توجه بسیاری از مهندسان ساخت و ساز قرار گرفته است. اسپیس فریم‌ ها با داشتن طراحی مهندسی، می‌ توانند تاثیر بسزایی در مقاومت ساختمانی در برابر صدمات طبیعی و غیر طبیعی داشته باشند. سقف کلالیت از سری سقف های سازه ای می‌ باشد که می‌ توانند در دسته اسپیس فریم‌ ها قرار بگیرند. استفاده از این سازه پیش ساخته در ساخت بناهای مختلف، امری معقول در صنعت ساخت و ساز می‌ باشد.

سقف کلالیت چیست؟

در سال های اخیر برای مقاومت بالای سقف های ساختمانی و مراکز بزرگ مانند سوله و ورزشگاه، از سازه های پیش ساخته استفاده می کنند که نسبت به بتن های ساده و… نتیجه مناسب تر و بهتری را ارائه داده اند. سقف کلالیت یک نمونه از سازه های پیش ساخته می‌ باشد که در طرح بازویی با اندازه و سایز معین تولید و ارائه شده اند. استفاده از آن ها در سقف بناهای بزرگ و کوچک، صرفا برای افزایش مقاومت سقف در برابر وزن بالا، تحرکات اتفاقات غیر مترقبه و مواردی از این قبیل انجام می گیرد.

این محصولات با ترکیب پانل های فلزی به همراه بتن های سیمانی، سازه ای را ایجاد می کنند که انعطاف پذیری بالا و قدرت بی نهایتی را برای تحمل وزن بالا داشته باشند. وجود عایق حرارتی در متریال تشکیل دهنده اصلی این نوع سقف ها، استفاده از آن ها را نه تنها در سقف ساختمان ها، بلکه برای اعمال سقف مکان های باز مانند شیروانی و… امکان پذیر می سازد.

اجزای تشکیل دهنده سقف

 

اجزای تشکیل دهنده سقف 

سقف کلالیت با به هم پیوستن متریال های مایع و جامد و در نتیجه به وجود آمدن یک ترکیب متراکم و سخت، پدید می آیند. از سری متریال های اصلی سقف کلالیت می‌ توان به بتن، نبشی، آرمه های فلزی، بلوک سیمانی، عایق حرارتی اشاره کرد.

استفاده از ورق های فولادی به عنوان آرماتور در ساخت این محصول، می‌ تواند اسکلت سقف کلالیت را به وجود بیاورد. آماتورهای موردنظر به صورت پانل طراحی می‌ شوند. مقاومت فلز مذکور در برابر دما و رطوبت، افزایش مزایای سقف کلالیت را امکان پذیر می سازد.

بلوک های سیمانی به عنوان سنگین وزن ترین متریال ساخت این محصول، با اشکال مربع و مستطیل برای قرارگیری در قسمت های مختلف آرماتور، انتخاب و استفاده می‌ شوند.

از بتن های سیمانی برای تکمیل فضای خلا موجود در بین بلوک و آرماتور استفاده می‌ شود. بتن ها نقش مهمی در اتصال متریال های مختلف سقف کلالیت دارند. افزایش سختی و مقاومت وزنی سقف کلالیت با استفاده از بتن آرمه امکان پذیر می گردد. به طور کلی بتن می‌ تواند خاصیت مقاومتی فولاد آرماتور بندی شده را افزایش دهد.

اعمال عایق حرارتی برای جلوگیری از افزایش حرارت فلز موجود در ترکیبات سقف کلالیت، امری انکار ناپذیر می‌ باشد. افزایش حرارت موردنظر در مناطق گرمسیر و فصول گرم سال، صدمات ویژه ای به بنا وارد می سازد. این متریال در قسمت فوقانی سقف کلالیت قرار می گیرد. همچنین می‌ تواند از نفوذ حرارت آفتاب از سقف طبقات انتهایی ساختمان ها جلوگیری به عمل آورد.

اعمال نبشی بر روی این سقف سبب افزایش مقاومت آن در برابر زلزله می‌ شود. همچنین کاهش ستون های بتنی در بنای ساخته شده، به سبب استفاده از نبشی ها در سقف کلالیت صورت می گیرد. طراحی نبشی ها، اهمیت بسیاری در اصول ساختاری سقف کلالیت دارد. این محصول به صورتی طراحی می گردد که راس زاویه ای آن رو به پایین می‌ باشد و از زاویه ای قائم جهت اتصال نبشی ها برخوردار گردد.

کاربرد ویژه

مکان هایی مانند انواع سالن های ورزشی و فرهنگی، سوله و انبارهای بزرگ و وسیع یک طبقه دارای سقف بزرگ و وسیع می‌ باشند که نیاز کمتری به پایه و ستون دارند. اعمال پایه و ستون در این مکان ها، عدم استفاده درست و کاربردی از مکان را برای افراد فراهم می سازد. لذا بهره گیری از سازه های پیش ساخته مانند سقف کلالیت می‌ تواند برآورد هدف افراد را از مکان های بنا شده به نحو احسن ایجاد نماید.

عموما قسمت فوقانی و انتهایی سقف کلالیت که در حالت ممتد به طراحی و اجرا رسیده اند، با داشتن تراکم عالی، می‌ توانند در مکان های وسیع، مقاومت خوبی را در برابر سنگین بار داشته باشند. این موضوع از مزیت های مهم و قابل توجه سقف کلالیت می‌ باشد.

ترجیحا استفاده از این سقف در ساخت انواع ساختمان های تجاری، مسکونی، اداری و… بلامانع می‌ باشد. همخوانی این محصول با انواع روش های ساخت بنا در نوع میلگردی و آهنی، امکان استفاده از آن را برای ساخت و ساز به وجود آورده است. اما به دلیل هزینه بالایی که در طراحی، اجرا و نصب دارد، برای ساخت بناهای مهم تجاری، برج های مسکونی و مواردی از این قبیل، مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایا

با توجه به افزایش قابل توجه استفاده از سقف کلالیت در ساخت سقف بناهای ساختمانی و… مزایای زیادی از این محصول با استناد به نظر مهندسان ساخت و ساز ارائه شده است. این مزایا می‌ تواند به بخش ساختاری و کیفی محصول ارتباط داشته باشد. از مهمترین مزایای این محصول می‌ تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش ایستایی سقف
  • استقامت بالای سقف و برخورداری از انعطاف بالا
  • مقاومت عالی در برابر زلزله و اتفاقات تحرک آمیز طبیعی و غیر طبیعی
  • کاهش و خنثی ساختن ارتعاشات به وجود آمده توسط رویدادهای بزرگ و کوچک
  • استفاده ار مصالح کمتر در هنگام ساخت سقف بنا
  • افزایش صلبیت سقف با توجه به طرح منحصر به فرد آن
  • کاهش ستون های بتنی و در نهایت افزایش زیبایی بنا
  • امکان حمل راحت و آسان به دلیل پیش ساخته بودن محصول

معایب

با توجه به مزیت های گسترده ، آشنایی با معایب و به طور کلی کاستی های فنی و کیفی محصول، از الزامات کار می‌ باشد. از جمله معایب مورد توجه سقف کلالیت می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • نیاز به هزینه بالا به جهت متریال های پرهزینه مانند پروفیل نبشی
  • استفاده از تکنولوژی به روز جهت تامین استانداردهای ساختی و نصبی
  • بهره گیری از نیروی کار باتجربه و ماهر که آشنا به فنون ساختی و نصبی محصول می‌ باشند.
  • نیاز به زمان بسیار طولانی جهت طراحی، تدوین، ساخت و نصب این محصول
 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۹/۰۶
mohammad moftakhari

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی