تاثیر موسیقی بر ذهن کودکان
موسیقی، این زبان جهانی، از بدو تولد تا بزرگسالی بر رشد کودکان تأثیر عمیقی میگذارد. شنیدن و نواختن موسیقی نه تنها به رشد ذهنی و شناختی کودکان کمک میکند، بلکه بر عواطف، ارتباطات اجتماعی و حتی مهارتهای حرکتی آنها نیز مؤثر است. آرزوی هر پدر و مادری داشتن فرزندی شاد و باهوش است. از این رو همواره سعی می کنند تا فرزندان خود را به کلاس های متفاوتی بفرستند و هزینه های زیادی را متحمل شوند.
اما اگر از تاثیر موسیقی بر ذهن کودکان آگاه شوند، بدانید چه نوع موسیقی برای کودکان مناسب است؟ دیگر نگرانی در خصوص هوش موسیقیایی و شاد بودن افراد نخواهد داشت. اگر با تاثیرات موسیقی بر کودک خود آشنا شوید شاهد معجزه ی آن بر رشد روح و مهارت های فردی و اجتماعی وی خواهید بود.
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که برای یادگیری موسیقی اقدام میکنند، مهارت ها و توانایی های زیادی در تمام زمینه ها در برابر دیگر کودکان و هم سن و سال های خود خواهند داشت و هم چنین در مهارت خواندن و ریاضیات نسبت به همسالان خود باهوش تر و توانمندتر هستند. آموزش الفبای موسیقی ویادگیری یک ساز باعث می شود تا عقل، احساس و جسم کودک که سه بخش مهم از وجود اوست را درگیر کند. در ادامه در مورد فواید یادگیری موسیقی برای کودکان بیشتر آشنا میشوید
فواید موسیقی برای کودکان
آموزش موسیقی، هدیهای ارزشمند است که به کودکان کمک میکند تا دنیای اطراف خود را بهتر درک کنند و استعدادهای نهفتهی خود را شکوفا سازند. شنیدن و نواختن موسیقی، مغز کودکان را تحریک کرده و به رشد شناختی، عاطفی و اجتماعی آنها کمک شایانی میکند. موسیقی، حافظه و تمرکز کودکان را تقویت می کند، خلاقیت آنها را شکوفا میسازد و به آنها کمک میکند تا مهارتهای حل مسئله و تصمیمگیری را بهتر فرا بگیرند. علاوه بر این، موسیقی به کودکان کمک میکند تا احساسات خود را بهتر بیان کنند و با دیگران ارتباط برقرار کنند. با آموزش موسیقی به کودکان، میتوانیم به آنها آیندهای روشنتر و پر از موفقیت هدیه دهیم.
به طور کلی تحقیقات و مطالعات در این زمینه نمایانگر این است که کودکانی که مهارت گوش دادن به موسیقی را فرا می گیرند، باهوش تر از دیگران خواهند بود. این به این معنی است که اگر در روند رشد کودکتان موسیقی را همراه کنید، روند رشد ذهنی او با سرعت بیشتری پیش میرود هم چنین کودکی سالم تر و شادتر خواهید داشت که فعالیت های ذهنی او با خلاقیت بیشتری مواجه خواهد شد.
با این حال ثابت شده کودکانی که قادر به نواختن ساز هستند پیشرفت شاخص تر و ملموس تری دارند.
در این راه، مدرسین با تجربه و خبره ی آموزشگاه موسیقی سازنو، بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج، همراه همیشگی والدین برای آموزش موسیقی کودکان می باشد تا آنان را به اهداف خود نزدیک و نزدیک تر کنند.
اثر موسیقی بر کودکان
مطالعات نشان دادهاند که کودکان موسیقیدان نسبت به همسالان خود حافظه قویتر، تمرکز بیشتر و توانایی حل مسئله بهتری دارند. علاوه بر این، موسیقی به کودکان کمک میکند تا احساسات خود را بهتر بیان کنند، با دیگران ارتباط برقرار کنند و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند. پس بیایید با موسیقی، دنیایی از شادی، یادگیری و رشد را برای کودکانمان فراهم کنیم.افزایش هوش با یادگیری موسیقی از سنین پایین
کودکانی که پیش از سن 7 سالگی برای یادگیری موسیقی اقدام کرده باشند و موسیقی را آغاز می کنند در همان سن و حتی در آینده و در سنین بزرگسالی هوش بالاتری خواهند داشت.
در اکثر مواقع کودک از لحاظ ذهنی و به صورت بالفطره می تواند برای نوازندگی اقدام کند و آمادگی شروع تمارین موسیقیایی را خواهند داشت. اما این موضوع سبب نمی شود تا بتواند از لحاظ فیزیکی نیز قابلیت و توانایی را داشته باشد تا به نواختن موسیقی بپردازد. برای شروع یادگیری بسته به نوع ساز سنین متفاوتی پیشنهاد می شود، اما به صورت کلی گفته می شود بهترین سن جهت آغاز یادگیری بین 3 تا 6 سالگی است.
تقویت مهارت ها
موسیقی با تحریک تمام حواس زندگی کودک را متاثر می سازد و منجر به افزایش مهارت های او می شود.
بالارفتن اعتماد به نفس
با این که موسیقی حس هیجان را برانگیخته می کند اما در عین حال آرامش بخش نیز هست.
موسیقی کودکان اغلب دارای نکات آموزنده بوده و متناسب با آنان طراحی شده برای مثال وقتی به صورت دسته جمعی در مهد کودک با هم آواز می خوانند حس موفقیت و شادابی را در آنان القا کرده و منجر به احساس رضایت و خرسندی از خود می شود واعتماد به نفسشان را بالا میبرد.
در عین حال توانایی نواختن یک ساز و یافتن فرصتی برای هنرنمایی باعث می شود تا کودک به توانایی های خودش باور پیدا کند و این امر اعتماد به نفس خوبی را در وی به وجود می آورد و می تواند آینده ی روشن تر و بهتری را برایش رقم بزند.
تقویت روابط اجتماعی
بسیاری از فعالیت های موسیقیایی باید به صورت گروهی انجام شود.
وقتی کودک در یک گروه و به صورت دسته جمعی فعالیتی را انجام میدهد مهارت های جمعی را یاد می گیرد و می آموزد که برای دستیابی به نتایج مطلوب باید با دیگر اعضای گروه هماهنگ باشد و هم چنین لذت کار گروهی را می چشد.
همین مسئله سبب تقویت مهارت های دوست یابی و روابط اجتماعی وی در آینده خواهد شد.
موسیقی و سرعت یادگیری
گوش دادن به موسیقی مورد علاقه منجر به آرامش روانی و آسودگی خاطر میگردد و در هر سنی سبب می شود تا دقت و تمرکز فرد در کارها افزایش یابد. این موضوع نیز به این دلیل است که کودک می بایست در زمان تمرین موسیقی و نواختن آن تمرکز داشته باشد. این مسئله که یادگیری موسیقی از کودکی منجر به تقویت تمرکز وی شده باعث می شود که سرعت یادگیری او نسبت به همسالانش که هوش و آی کیو یکسانی دارند بیشتر باشد. هم چنین این افراد دایره لغات وسیعتری دارند.
رشد خلاقیت با موسیقی
هدف از آموزش موسیقی فقط خود موسیقی نیست علاوه بر مزایای یاد شده در بالا می توان به افزایش خلاقیت در کودک اشاره کرد.
ذهن کودکان سرشار از خلاقیت است و می بینیم چطور با ذهن خلاقش بازی هایش را می سازد. برای بروز این مهارت نیازمند ابزار مناسب است شاید هنر و موسیقی از جمله بهترین ابزارها جهت شکوفایی ذهن خلاق کودک باشد.
در کنار موسیقی باید خلاقیت داشت و با دقت نت ها را در کنار هم نوشت بنا براین می توان گفت موسیقی راه را برای بروز خلاقیتش باز می کند و به پرورش وی کمک شایانی می کند.
سازنو